Προκρηματικά στον Καναδά

Σημαντικά προβλήματα για άλλη μια χρονιά στην πίστα του Καναδά και σημαντικά παράπονα απο τους οδηγούς, η pole position του Lewis Hamilton και η απογοήτευση της Ferrari.

 

Είναι γνωστό ότι η πίστα του Καναδά είναι από τις πιο δύσκολες πίστες του Πρωταθλήματος. Σιρκουί δρόμου με ισχυρούς ανέμους που φέρνουν αρκετά «σκουπίδια» μέσα στην πίστα κάνοντας το έργο των οδηγών ακόμα πιο δύσκολο. Από την Παρασκευή οι οδηγοί διαμαρτύρονταν για την ποιότητα της ασφάλτου σε αρκετά σημεία της πίστας. Η χαλασμένη άσφαλτος της στροφής 10 είναι η εξήγηση στα κακά τρίτα ενδιάμεσα των πιλότων της Ferrari και πιθανώς και πολλών άλλων. Οι ανθρώποι της ομάδας δεν έκρυψαν σε κανένα σημείο την απογοήτευσή τους από το μέγεθος της ζημιάς που έχει υποστεί το σιρκουί του Μόντρεαλ και τόνισαν πως θα είναι πολύ δύσκολο στον αγώνα.


Είπε ο Kimi Raikkonen  «Είναι απίστευτο πόσο χρόνο έχανα στη στροφή 20 σε κάθε γύρο. Η πίστα άρχισε να διαλύεται από το πρώτο μέρος κιόλας και δεν μπορούσα να οδηγήσω. Ήταν σαν να οδηγώ σε πάγο και δεν κατάφερα σε κανένα σημείο να βρω τη σωστή γραμμή. Είναι κρίμα γιατί το μονοθέσιο ήταν πολύ καλό και θα μπορούσα να διεκδικήσω την πρώτη θέση».
Εκνευρισμένος ήταν και ο ο Jarno Trulli: «Η άσφαλτος φεύγει σε πολλά σημεία της πίστας: στις στροφές 1, 6, 12, 15, σχεδόν παντού, ήταν πραγματικά αδύνατον να βελτιώσουμε τους χρόνους σήμερα. Δεν ξέρω πώς θα γίνει άυριο ο αγώνας υπό τέτοιες συνθήκες».


Αντίθετα ο Lewis Hamilton, ταχύτερος από πολλούς, ήταν ο κυρίαρχος του Grand Prix Καναδά, τουλάχιστον μέχρι το απόγευμα του Σαββάτου. Ο Βρετανός φάνηκε ανεπηρέαστος από τις δύσκολες συνθήκες που επικρατούσαν στην πίστα παρόλο που αντιμετώπισε και ο ίδιος προβλήματα. «Είχα αρκετά προβλήματα απο τα σκουπίδια της πίστας, χάνοντας αρκετό χρόνο, ειδικά στη στροφή 10», ανάφερε. Ο Καναδάς φαίνεται ότι ταιριάζει στον Hamilton, που πέρυσι πήρε εδώ την πρώτη του pole και την πρώτη του νίκη στη Formula 1.

Back